Agenda

BLM Alaska Resource Advisory Council Public Meeting Agenda Wednesday, February 12, 2025, and Thursday, February 13, 2025 In person: Aurora Conference Room

BLM Alaska State Office (4th Floor), 222 W. 7th Ave #13 Anchorage, AK 99513 Virtual Public Meeting, Teams Registration:

2/12/2025: https://events.gcc.teams.microsoft.com/event/0f7148ce-80e9-4407-b036-77e710140a52@0693b5ba-4b18-4d7b-9341-f32f400a5494

2/13/2025: https://events.gcc.teams.microsoft.com/event/6a680eb6-9566-4137-97e6-0a9fded98da0@0693b5ba-4b18-4d7b-9341-f32f400a5494

9 a.m. - 4:00 p.m. (Times and topics subject to change based on RAC member needs)

	2/12/25
Time	Discussion Topic
9:00 a.m.	Welcome, housekeeping items, review agenda
(15 minutes)	
9:15 a.m.	Acting State Director welcome and report
(30 minutes)	
9:45 a.m.	BLM Leadership, DM, FM, and Alaska Native Liaison
(15 minutes)	introductions
10:00 a.m.	RAC member introductions
(25 min)	
10:25 a.m.	Meeting called to order
(5 minutes)	
10:30 a.m.	BLM Alaska Strategic Plan including questions and feedback
(1 hour 30 minutes)	
Noon- 1:15 p.m.	LUNCH
1:15 p.m.	Alaska Fire Service (AFS) 101, role of AFS in wildfire, and
(35 minutes)	Joint Fire Facility
1:50 p.m.	BLM Foundation introduction
(30 minutes)	
2:20 p.m.	BREAK
(10 minutes)	
2:30 p.m.	Project Highlights
(30 minutes)	
3:00 p.m.	Daily discussion: Follow up questions and feedback
(1 hour)	
4:00	ADJOURN

	2/13/25
Time	Discussion Topic
9:00 a.m.	Welcome and review agenda
(10 minutes)	
9:10 a.m.	Cooperative efforts: Collaboration, tribal & ANCSA
(1 hour 25 minutes)	relations, partnerships, and agreements
10:35 a.m.	BREAK
(10 minutes)	
10:45 a.m.	Recreation projects and program overview, Alaska Long
(1 hour 15 minutes)	Trail Feasibility Study
Noon	LUNCH
1:00 p.m.	Iditarod Comprehensive Management Plan
(25 minutes)	
1:25 p.m.	Kolmakof Mine
(25 minutes)	
1:50 p.m.	Public Comment Period
(30 minutes)	Time is fixed
2:20 p.m.	BREAK
(10 minutes)	
2:30 p.m.	Daily discussion: Follow up questions and feedback
(45 minutes)	
3:15 p.m.	RAC operations: Input on recruitment ideas, topics of
(35 minutes)	interest, future meetings dates and location, review session
	effectiveness
3:50 p.m.	Closing remarks
(10 minutes)	
4:00 p.m.	ADJOURN