

## Grand Staircase-Escalante National Monument Advisory Committee Virtual Meeting Agenda September 12, 2023

TIME	TOPIC	PRESENTER
9 a.m.	Virtual meeting logistics	Alli Yamnitsky, EMPSi
(5 minutes)		
9:05 a.m.	Welcome and introductions	Greg Sheehan, BLM Utah State
(10 minutes)		Director
		Hawa Paukau Paria Biyan
		Harry Barber, Paria River
		District Manager
9:15 a.m.	MAC chairperson nominations	Harry Barber, Paria River
(30 minutes)	1	District Manager
9:45 am	Call to Order, Remarks by Advisory Chair	MAC Chairperson
(15 minutes)	Official vote for approval of meeting	
	minutes from June 27, 2023	
10 a.m.	Resource Management Planning update	Artemisia Turiya, Paria River
(10 minutes)		District Planning &
		Environmental Coordinator
10:10 a.m.	Science Sub-committee determination update	Harry Barber, Paria River
(10 minutes)		District Manager
10:20 a.m.	MAC open-topic discussion	MAC Chairperson
(40 minutes)		
	• Discuss 2024 meetings and schedule.	
	<ul> <li>Propose Agenda Topics</li> </ul>	
11 a.m.	10-minute break and reminder to public about	MAC Chairperson
(10 minutes)	registration if they wish to speak during public	WAC Champerson
()		
11:10 a.m.	comment period  PLM presentation	Artemisia Turiya, Paria River
(50 minutes)	BLM presentation Science Plan Content: A Deeper Dive	
	Science Plan Content: A Deeper Dive	District Planning &
10	20 :	Environmental Coordinator
12 p.m. (30 minutes)	30-minute lunch and reminder to public about	MAC Chairperson
(50 minutes)	registration if they wish to speak during public	
	comment period	

## Grand Staircase-Escalante National Monument Advisory Committee Virtual Meeting Agenda September 12, 2023

12:30 p.m.	MAC discussion and Q&A regarding science plan	Artemisia Turiya, Paria River
(30 minutes)	presentation	District Planning &
		Environmental Coordinator
1 p.m. (30 minutes)	MAC discussion related to draft RMP/EIS	MAC Chairperson
1:30 p.m. (45 minutes)	Scheduled public comment period	Members of the public. Sign-up provided for those interested in providing oral comments.
2:15 p.m. (60 minutes)	MAC open discussion continued	MAC Chairperson
3:15 p.m. (30 minutes)	MAC formal recommendations	MAC Chairperson
3:45 p.m. (15 minutes)	Final thoughts and wrap up. Identify future MAC agenda items and meeting dates.	MAC Chairperson
4 p.m.	Adjourn	All

<sup>\*</sup>The public comment period scheduled to commence at 1:30 p.m. and is scheduled for 45 minutes or until all public comments have concluded, whichever occurs first.