## Agenda

## John Day Snake Resource Advisory Council Meeting BLM Baker Field Office: 3100 H Street # 1326, Baker City, OR 97814 Thursday and Friday, June 22-23, 2023 9 a.m. PDT

## In-person in Baker City, OR and virtually via Zoom

Contact Larisa Bogardus at (541) 523-1407 or <u>lbogardus@blm.gov</u> for details regarding meeting access

Thursday, June 22, 9 a.m. PDT

Time	Topic	Presenter
<b>9:00 a.m.</b> 15 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus, Vale BLM
<b>9:15 a.m.</b> 5 min	Review and Approve Past Meeting Notes	Group
9:20 a.m.	Agency Updates	BLM
2 hours	Deschutes NF Malheur NF Ochoco NF and Crooked River GL Prineville BLM	USFS
	Umatilla NF Vale BLM	
	Wallowa-Whitman NF (Not to exceed 10 min per unit to allow for Q&A)	
<b>11:20 a.m.</b> 10 min	Break	
11:30 a.m.	Presentation: National Historic Oregon Trail Interpretive Center	Sarah Sherman,
30 min	Renovation and program updates	NHOTIC
<b>12:00 p.m.</b> 30 min	Time for Public Comment and Response	
<b>12:30 p.m.</b> 90 min	Lunch	
2:00 p.m.	Field Tour: Baker City Watershed Fuels Management Project	Group
3.5 hours	Pre-tour presentation	
	Field tour of the project	
5:30 p.m.	Adjourn	

Friday, June 23, 9 a.m. PDT

Time	Topic	Presenter
<b>9:00 a.m.</b> 10 min	Welcome, Introductions, Housekeeping, Review Agenda	Larisa Bogardus, Vale BLM
<b>9:10 a.m.</b> 30 min	Discussion: JDS RAC Planning Subcommittees  • Purpose and process	Group
	New committee assignments	
9:40 a.m.	Presentation: Barr North Campground	Daniel Shaneyfelt,
30 min	Overview of proposed business plan and fee structure	Prineville BLM
10:10 a.m.	Presentation: South Fork Walla Walla Area of Environmental	Sandy Tennyson,
30 min	<ul><li>Concern Environmental Assessment</li><li>Project update</li></ul>	Vale BLM
<b>10:40 a.m.</b> 10 min	Break	
<b>10:50</b> 10 min	Vote: JDS RAC Vice Chair	Group
<b>11:00 a.m.</b> 40 min	Roundtable  • Report outs from RAC members on topics of interest	Group
<b>11:40 a.m.</b> 20 min	Wrap-up Future agenda topics, bin items, action items, review session effectiveness	Group
<b>12:00 p.m.</b> 30 min	Time for Public Comment and Response	
12:30 p.m.	Adjourn	