

## Grand Staircase-Escalante National Monument Advisory Committee Virtual Meeting Agenda June 27, 2023

TIME	TOPIC	PRESENTER
9:00 a.m.	Virtual meeting logistics	Alli Yamnitsky, EMPSi
(5 minutes)		
9:05 a.m.	Welcome and introductions	Greg Sheehan, BLM Utah State
(10 minutes)		Director
		Harry Barber, Adé Nelson,
		Acting Designated Federal
		Officer (DFO)
9:15 a.m.	Call to Order	Harry Barber, Adé Nelson,
(60 minutes)	<ul> <li>Official vote for approval of meeting</li> </ul>	Acting Designated Federal
	minutes from Dec. 13, 2022	Officer (DFO)
	<ul> <li>Opportunity for members to address the</li> </ul>	
	committee and discuss why said individual	
	wants to run for committee chair.	
	Nominations of new committee chair.	
10:15 a.m.	Updates on Resource Management Plan update.	Artemisia Turiya, Paria River
(10 minutes)		District Planning &
	<ul><li>Current and upcoming planning steps</li><li>Release of DEIS</li></ul>	Environmental Coordinator
	Future milestones	
10:25 a.m.	10-minute break and reminder to public to register if	Adé Nelson, Acting Designated
(10 minutes)	they wish to speak during public comment period.	Federal Officer (DFO)
10:35 a.m.	MAC RMP Q&As for Turiya and project	Artemisia Turiya, Paria River
(10 minutes)	management team	District Planning &
		Environmental Coordinator
10:45 a.m.	Science plan update.	Artemisia Turiya, Paria River
(45 minutes)	DIMC: N D'	District Planning &
	BLM Science Plan Policy	Environmental Coordinator
	Science Plan content	

## Grand Staircase-Escalante National Monument Advisory Committee Virtual Meeting Agenda June 27, 2023

TIME	TOPIC	PRESENTER
11:30 a.m.	30-minute lunch and reminder to public to register if	Adé Nelson, Acting Designated
(30 minutes)	they wish to speak during public comment period.	Federal Officer (DFO)
12:00 p.m. (75 minutes)	MAC science plan discussion and Q&A for BLM	MAC members
1:15 p.m.	10-minute break and reminder to public to register if	Adé Nelson, Acting Designated
(10 minutes)	they wish to speak during public comment period.	Federal Officer (DFO)
1:25 p.m.	Prepare for public comment period. Address any	Alli Yamnitsky, EMPSi
(5 minutes)	technical issues with participants.	
1:30 p.m.	*Public Comment Period (may be extended an	Members of the public. Sign up
(45 minutes)	additional 15 minutes if participation warrants).	provided for those interested in providing oral comments.
2:15-2:30	MAC to review, discuss and consider public	Adé Nelson, Acting Designated
p.m. (60 minutes)	comments.	Federal Officer (DFO)
3:15-3:30	Final thoughts and wrap up. Identify other MAC	Adé Nelson, Acting Designated
p.m.	discussion topics.	Federal Officer (DFO)
(10 minutes)	-	
3:25-3:40	Adjourn	Greg Sheehan, BLM Utah State
(10 minutes)		Director
		Adé Nelson, Acting Designated Federal Officer (DFO)

<sup>\*</sup>Public comment period scheduled to commence at 1:30 p.m. and is scheduled for 45 minutes or until all public comments have concluded, whichever comes first. If public participation warrants extra time, the public comment period may be extended to 60 minutes, at MAC member discretion.